AKCIJA-Kap po kap-kapaljke za navodnjavanje 500 komada

Opis i karakteristike

AKCIJA-Kap po kap-cena po komadu 5.00 kolicina neogranicena

Navodnjavanje kap po kap predstavlja ravnomerno i sporo navodnjavanje biljaka. Štedi Vaše vreme i Vaš novac, lako se namešta i svakoj biljci daje potrebnu kolicinu vode.

Navodnjavanje kap po kap ima mnogo prednosti u odnosu na navodnjavanje rasprskivacima:

VODA IDE TAMO GDE JE I POTREBNA
Jedna od najvecih prednosti ovog tipa navodnjavanja je dodavanje vode direktno na koren biljke. Creva sa kapaljkama se postavljaju tako da stoje neposredno pored biljaka, tako da se navodnjava samo zona korenovog sistema. Voda odlazi direktno na koren biljke.Prednost ovog sistema je sto nema zapusenja,i nema nejednakog protoka vode u zavisnosti od konfiguracije terena-znaci ako se postavi na strmom terenu samim regulisanjem protoka vode kroz kapaljku ne moze doci do toga da ona kapaljka na vrhu slabo izbacuje vodu,a na dnu izlazi konstantno,u tom slucaju vise otvarate kapaljke pri vrhu,a zatvarate kapaljke pri dnu.

UŠTEDA VODE
Efikasno iskorišcavanje vode. Samim tim što se navodnjava samo zona korenovog sistema, ne kvase se staze i ne zalivaju se delovi na kojima nema biljaka, smanjuje se kolicina vode za zalivanje.

LAKA INSTALACIJA
Sistem kap po kap je relativno jeftin sistem za zalivanje i lako se postavlja.

RAVNOMERNO I PRECIZNO ZALIVANJE
Nema stresa za biljke usled naglih promena režima vlage

SMANJENA POJAVA KOROVA
Zbog navodnjavanja iskljucivo u zoni korenovog sistema, smanjena je pojava korova jer nema bespotrebnog vlaženja okolne površine.

ŠIROKA PRIMENA
Na osnovu karakteristika terena, vode i potreba biljaka za vodom, odredjuje se pravilan režim navodnjavanja na osnovu koga se vrsi odabir protoka vode kroz kapaljku jednostavnim okretom regulatora.

POGODAN ZA FERTIRIGACIJU
Sistem kap po kap je idealan za prihranu biljaka vodotopivim djubrivima, zato što se na taj nacin vrši doziranje I aplikacija hrane direktno u zonu korena biljke.

NE ZAHTEVA POSEBNO ODRŽAVANJE
Kada se jednom postavi, sistem kap po kap ne zahteva neko održava


  • Broj prikaza: 12780
  • Objavljen:
  • Ističe: 14.02.2020. 20:56
  • Šifra oglasa: 5713